100 jaar Van Santvoort

Een reis door de generaties van Van Santvoort Bouw!

In het jaar 1924 legde Wilhelmus van Santvoort de fundamenten van ons familiebedrijf, een nederig begin als vakman gespecialiseerd in het maken van kasten, uitvaartkisten, kozijnen, en fijn timmerwerk.

De fakkel werd doorgegeven aan de 2e generatie, Willie (Wil) van Santvoort. Op 21-jarige leeftijd werd hij mede-eigenaar van het bouwbedrijf. Het kantoor aan huis in het pittoreske Zeelst markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk. Gé van Kooten werd als mede-eigenaar toegevoegd aan de directie en hun visie en ambities kenden geen grenzen. Al snel maakten zij de moedige overstap naar projectmatige woningbouw.

In 1979 werd de generatiereis onderbroken door het tragische overlijden van Willie op 63-jarige leeftijd. Gé van Kooten, destijds de compagnon van Willie, verwelkomde de 3e generatie, Wim (Willem) van Santvoort, en zijn zakenpartner Harry van Lieshout als nieuwe mede-eigenaren. Samen namen zij de bedrijfsleiding op zich.

Deze generaties hebben samen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd en we zijn trots op het erfgoed dat we dagelijks vanuit hun gedachtegoed (mogen) voortzetten.

Van woning naar werkplek: Een reis door de locaties die ons thuis zijn geweest!

Onze bouwgeschiedenis begon in het huis van Wilhelmus van Santvoort aan de Kapelstraat in Veldhoven. Daar legde hij vanaf 1924 de basis voor ons familiebedrijf. Een klein kantoor aan huis, maar met grote dromen!

In 1981 werd een nieuw hoofdstuk geschreven toen de directie, bestaande uit Gé van Kooten, Willem van Santvoort en later Harry van Lieshout, de deuren opende van ons pand aan de Locht 27 in Veldhoven. Begin 2014 werd gestart met de bouw van een nieuw kantoorpand gelegen op een steenworp afstand van de Locht. Samen met Sankomij Installatietechniek betrokken wij in november 2014 dit nieuwe pand. Een modern onderkomen waar vanaf toen vakmanschap en innovatie hand in hand gingen.

Wist je dat? Sankomij in 1967 is opgericht door van Santvoort Bouw.  En mocht je je afvragen: Op welke wijze is de naam Sankomij tot stand gekomen? Dat is als volgt: “Eigenaren Van 𝐒𝐚𝐧tvoort en Van 𝐊𝐨oten hebben deze MaatschappIJ opgericht.”

Eind 2024 starten we een spannend nieuw hoofdstuk, want dan verhuizen we naar ons gloednieuwe kantoor; welke momenteel in aanbouw is (weer terug) aan de Locht. Het wordt meer dan alleen een kantoor; het wordt ons nieuwe thuis! Met veel plezier kijken we dan ook uit naar het moment dat we deze unieke plek mogen gaan betrekken.

De geschiedenis van de afdeling Onderhoud!

Met slechts 5 medewerkers die per bakfiets kleine onderhoudswerkzaamheden in de wijk uitvoerden, startte in 1984 onze Onderhoudsafdeling aan de Tongelresestraat. In 1998 verhuisden we naar de Kanaaldijk-Noord 155 te Eindhoven waar we begonnen met verder professionaliseren van de onderhoudsafdeling. Er werd geïnvesteerd in 10 bedrijfsbussen en onze processen werden deels geautomatiseerd. In totaal werkten er toen ongeveer 18 medewerkers.

Vandaag de dag werken we nog steeds vanuit deze locatie. Met ruim 30 medewerkers focussen we ons nog dagelijks op het onderhouden, verduurzamen en renoveren van woningen en woongebouwen in de omgeving. Dit vak is misschien minder zichtbaar dan nieuwbouw, maar het geeft ons niet minder voldoening; integendeel. We werken met trots voor grote partijen, zoals regionale woningcorporaties en zorginstellingen.

Of het nu gaat om het renoveren van hele wijken of het repareren van één gescheurde tegel; elk project biedt de kans om ons vakmanschap en hedendaagse innovaties te tonen. Onze jarenlange ervaring heeft een cultuur van klantgerichtheid en kwaliteit gevormd en we realiseren ons altijd dat we te gast zijn in iemands thuis, niet zomaar in een huis.

In Memoriam: Onze oud-directieleden

Uiteraard staan we bij ons 100-jarig bestaan ook stil bij een aantal oud-directieleden die onze organisatie hebben gevormd tot het prachtige bedrijf dat vandaag de dag nog steeds met veel trots bouwt aan de toekomst.

Generatie na generatie heeft Van Santvoort Bouw gevormd tot wat het nu is; niet alleen met materialen, maar met een erfenis van trots, integriteit en het voortzetten van een ongeëvenaarde traditie van bouwkundig meesterschap.

Harry van Lieshout

1.

1950 – 2020 Harry stond aan de basis voor het innovatieve, sociale en ondernemende karakter van Van Santvoort. Nooit opgeven, investeren in duurzame relaties en écht samenwerken heeft hij ons meegegeven. Zijn warme persoonlijkheid, visie en onuitputtelijke inzet zullen ons tot voorbeeld blijven!

Willie (Wil) van Santvoort

1916 – 1979 De zoon van Wilhelmus werd op 21-jarige leeftijd mede-eigenaar van het bouwbedrijf. Hij heeft Van Santvoort Bouw samen met Gé van Kooten als regionale woningbouwer op de kaart gezet.

Gé van Kooten

1929 – 1993 Gé was degene die als ontwikkelaar het bouwen van woningen voor eigen risico introduceerde binnen ons bedrijf. Zijn vooruitstrevende visie op gebied van projectontwikkeling werd uiteindelijk overgenomen en verder uitgebouwd door Willem van Santvoort en Harry van Lieshout.

Wilhelmus van Santvoort

1892 – 1959 De grondlegger, begonnen als vakman in kasten en kozijnen, legde de basis voor ons familiebedrijf in 1924.

tijdlijn (1)