Bouw op Maat Concept
De ideale woning is voor iedereen anders. Met BOUWEN OP MAAT ontwerp je zelf jouw unieke woning.
Woningen in kantoor aan de Willemstraat in Eindhoven
Woningen in kantoor aan de Willemstraat in Eindhoven

 

Het kantoor aan de Willemstraat, waar de Woonwinkel van Vestide zat, hebben we verbouwd tot 101 studio’s van 18m2 tot 52 m2, speciaal voor een- en tweepersoonshuishoudens tot 23 jaar. 

Op deze manier voorkomen we dat er nog meer kantoren in Eindhoven leeg staan.

https://www.woonbedrijf.com/woning-zoeken/flexwonen

Woningen voor jongeren

In de nieuwe woningen aan de Willemstraat komen voornamelijk jongeren wonen die op zoek zijn naar snel beschikbare, goede en betaalbare woonruimte, maar die door hun positie op de woningmarkt niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De studio’s zijn daarom bestemd voor een mix van jonge bewoners zoals statushouders, jong werkenden en jongeren met woonbegeleiding.

Vanuit deze doelgroep is op dit moment een stijgende vraag naar woningen. Deze verbouwing is een mooie kans om midden in de stad op korte termijn betaalbare woningen voor deze groep te realiseren. De huurprijs ligt onder de 403 euro per maand, de huurtoeslaggrens voor jongeren tot 23 jaar.

Voor:                                                                              Na:

 

 

Hergebruik spaceboxen

Heel bijzonder bij de verbouwing: we hergebruikten 79 Spaceboxen. Deze stonden op het terrein van de TU/e als tijdelijke woonruimte voor studenten en short stayers.

De Spaceboxen komen aan de zijde van de Vonderweg, aan de achterzijde van het pand en een deel wordt in het gebouw geplaatst. Rondom het pand aan de Willemstraat is voldoende parkeergelegenheid.