Bouw op Maat Concept
De ideale woning is voor iedereen anders. Met BOUWEN OP MAAT ontwerp je zelf jouw unieke woning.
Schrijverskwartier in Bladel
De architectuur
De architect voor dit project is Keeris Architecten uit Eersel. Een toonaangevend ontwerpbureau in de Brabantse Kempen, met een team van 10 enthousiaste medewerkers. Al  sinds 1979 geven zij vorm aan 'onze' gebouwde omgeving waarmee zij u willen inspireren! Particulier, ondernemer, woningstichting, zorginstelling of CPO u kunt bij hen terecht voor een goed advies op maat.
 
Meer informatie over Keeris architecten treft u aan op hun website www.keerisarchitecten.nl/
 
Het architectonisch uitgangspunt is het creëren van één plan, met één herkenbare uitstraling waarbij de diverse typologieën duidelijk in samenhang zijn ontworpen. Op stedenbouwkundig strategische plaatsen zijn dwarskappen toegepast die een tweede richting, hoek of zichtlijn benadrukken.

Alle woningen in het plan zijn ontworpen met twee lagen en een kap met een vaste trap naar de zolderverdieping. De functionele uitbouwen aan de voorzijde en/of kopzijdes zijn zorgvuldig gepositioneerd. Vanuit iedere straat en vanuit ieder zichtpunt krijgt ’t Schrijverskwartier hierdoor zijn herkenbare identiteit.

Materialisering; Het primaire metselwerk is uitgevoerd in een rood-bruin genuanceerde steen met een antraciet terugliggende voeg die in één gang wordt gemaakt tijdens het metselen. De antracietkleurige kap is uitgevoerd met een gewelfde keramische pan. De zonnepanelen zijn volledig zwart uitgevoerd en voegen zich goed in dit donkere dakvlak. De houten kozijnen, ramen en deuren zijn per woningblok individueel samengesteld. De kozijnen zijn wit tot lichtgrijs, de ramen zijn wit en de deuren zijn donkerblauw of lichtgrijs. De goten en hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in blank zink en de waterslagen in beton. Door het gebruik van een wit ‘geschilderde’ fries krijgt de gehele wijk een samenhangend karakter.

Veel aandacht is geschonken aan kenmerkende details zoals de horizontale belijning, geaccentueerde topgevels en prefab betonnen ornamenten. Het veelvuldig gebruik van rollagen in combinatie met het gebruik van duurzame basale materialen geeft het geheel een traditionele uitstraling hetgeen aansluit op het beoogde dorpse karakter van Bladel.