Bouw op Maat Concept
De ideale woning is voor iedereen anders. Met BOUWEN OP MAAT ontwerp je zelf jouw unieke woning.
Schrijverskwartier in Bladel
Schrijverskwartier in Bladel

DE VERKOOP IS GESTART! VANAF NU KUNT U TOT UITERLIJK MAANDAG 22 JUNI 2020 INSCHRIJVEN OP EEN WONING IN 'T SCHRIJVERSKWARTIER IN BLADEL. ZIE DOWNLOADPAGINA.

Het team van Van Santvoort Bouw BV, Urban Jazz en Keeris Architecten is door de Gemeente Bladel, mede namens Woningstichting de Zaligheden, als winnaar uitgeroepen in de marktselectie voor de herontwikkeling van de oude sporthal 't Spant er in Bladel! De marktselectie omvat de transformatie van deze oude sporthal naar een nieuwbouwlocatie voor maximaal 30 woningen.

Door een plan te maken met minder woningen, meer groene openbare kwaliteit en een herkenbare architectuur heeft onze inzending de hoogste waardering mogen ontvangen. ’t Schrijverskwartier’ is gelegen tussen straten die vernoemd zijn naar internationaal bekende schrijvers. Wensen van omwonenden zijn vertaald naar nieuw plan wat een aanvulling is qua groen, openbare speelruimte en benodigde parkeermogelijkheden. Ons architectonisch uitgangspunt is het creëren van een plan, met één herkenbare uitstraling waarbij de diverse typologieën duidelijk in samenhang zijn ontworpen.

Op stedenbouwkundig strategische plaatsen zijn dwarskappen toegepast, die een tweede richting, hoek of zichtlijn benadrukken. Het plan bevat een grote variatie aan huur- en koopwoningen uiteenlopend van ruime tweekappers tot huurappartementen in de vorm van duplexwoningen. Door alle typologieën in een stijl te ontwerpen krijgt dit nieuwe wijkje van de schrijversbuurt een eigen identiteit, een nieuwe wijk het schrijverskwartier is geboren.