Bouw op Maat Concept
De ideale woning is voor iedereen anders. Met BOUWEN OP MAAT ontwerp je zelf jouw unieke woning.
Genderdreef in Steensel
Genderdreef in Steensel

Steensel
Steensel is een dorp in de gemeente Eersel, aan de rand van de Brabantse Kempen. De kleine plaats telt circa 1.400 inwoners en vormt dankzij haar unieke ligging tussen Veldhoven en Eersel de perfecte woonplaats voor mensen die werken in Veldhoven, Eindhoven of Eersel. Steensel ligt in het beekdal van de Gender en heeft heel wat natuurschoon te bieden waarin je heerlijk kunt fietsen en wandelen. De groene omgeving kent veel naaldbossen, heidevelden, vennen, oude zandpaden en natuurgebied Grootgoor, gelegen aan rivier de Run. De omgeving biedt veel gezellige terrasjes, een golfbaan en prachtige pittoreske dorpen zoals Eersel, Riethoven en Oirschot. België ligt op een steenworp afstand: binnen 20 autominuten sta je in Postel.

De centrale ligging in de Kempen en goede verbindingen zorgen ervoor dat je in circa 5 autominuten in het naburige en pittoreske Eersel bent, met een keur aan winkels. Ook de vele voorzieningen en bedrijven in de nabije omgeving zijn in enkele minuten bereikbaar, waaronder ziekenhuis Máxima Medisch Centrum, ASML, Kempen Campus Veldhoven en de High Tech Campus. Dankzij uitstekende busverbindingen ben je snel in het centrum van Eindhoven of op Eindhoven Airport.

Het plan
Aan de rand van dit groene dorp, grenzend aan de beek de Gender, wordt een mooi project gerealiseerd. In Steensel-Noord is de afgelopen jaren een nieuwe wijk verrezen. Dit gebied bestaat in de laatste fase uit nog twee plandelen. Hier zullen vier semibungalows, drie vrijstaande woningen en acht twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld worden. Het plan kenmerkt zich door prachtige architectuur van Beusen Architecten uit Waalre en bestaat uit een fraaie combinatie van traditionele en moderne architectuur.

De semibungalows zijn modern vormgegeven, voorzien van geschilderde gevels in een lichte kleur, met grote raampartijen en bijzondere details. Ze zijn gesitueerd aan de buitenzijde van de bocht van de Genderdreef. De hoekligging maakt deze schitterende woningen goed zichtbaar vanaf de Genderdreef. Aan de noordzijde van het plan is de voorgevel met grote raampartijen georiënteerd op de meanderende Gender en het buitengebied.

De acht twee-onder-één-kapwoningen en drie vrijstaande woningen kennen een fraaie combinatie van traditionele en eigentijdse architectuur, duurzaam en degelijk materiaalgebruik en karakteristieke detaillering. Standaard voldoen de woningen aan de nieuwste milieueisen. Ze zijn efficiënt ingedeeld en kunnen worden voorzien van een ruim aanbod aan optiemogelijkheden. Je weet daardoor bij aankoop precies waar je aan toe bent, zowel in bouwkundig als in financieel opzicht. Wij nodigen je graag uit om samen met ons de mogelijkheden te bespreken en wie weet ben je over een tijdje wel de trotse eigenaar van je eigen droomwoning!

De omgeving
Bij het kopen van een woning kijk je natuurlijk niet alleen naar de woning zelf, maar ook naar de omgeving waarin deze staat. De woningen in het plan vormen de laatste fase van de nieuwe wijk die de afgelopen jaren aan de Noordrand van Steensel ontwikkeld is. Voor de semibungalows is er in het binnengebied tussen het plan en de bestaande rijenwoningen ruimte gereserveerd voor parkeerplaatsen op eigen terrein, grenzend aan het bestaande parkeerterrein. De omgeving kenmerkt zich vooral door de ligging in het groen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is op vele manieren uit te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het beperkt gebruiken van schaarse grondstoffen, het ontwerpen van een gebouw dat jarenlang aan je verwachtingen kan blijven voldoen en het beperken van energielasten.

In het bouwplan aan de Genderdreef speelt duurzaamheid op alle gebieden een belangrijke rol. Meer dan ooit is betaalbaar wonen een punt van aandacht. Je woonlasten worden in belangrijke mate bepaald door je hypotheeklasten, maar de gemiddelde energiekosten worden vaak onderschat. Een lage energierekening bepaalt echter ook voor een aanzienlijk deel de betaalbaarheid van een woning. Dit ontwerp zorgt ervoor dat je energielasten beduidend lager zullen zijn dan in een vergelijkbare woning die enkele jaren geleden is gebouwd.

Hoe bereiken we dat?

  • Beperk onnodig energieverbruik: de woningen bestaan uit een degelijk, robuust casco met toepassing van o.a. hoogwaardige isolatie voor vloeren, gevels en daken. Zo zorgen we ervoor dat de woning zo min mogelijk warmte verliest.
  • Gebruik duurzame energiebronnen: de natuurlijke ventilatie van de woning wordt vraaggestuurd geregeld waardoor de warme binnenlucht niet onnodig wordt afgevoerd. Het systeem zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. De energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie en heeft een lagere CO2-uitstoot en een lagere energierekening als duurzaam doel.
  • Zet fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk in: de woningen worden allen voorzien van een duurzame hoog rendement ketel voor het opwekken van warm tapwater en warmte. De warmte wordt aan de woning afgegeven door middel van vloerverwarming op de begane grond en op de verdiepingen.

Materiaalgebruik
Alle woningen in het plan hebben eigentijdse ontwerpen met veel gevoel voor de omgeving. Het gebruik van hoogwaardige materialen mag dan ook absoluut niet ontbreken. De woningen worden voorzien van zinken goten en muurafdekkingen. De twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen hebben een genuanceerde oranje/rode steen. De semibungalows krijgen gevelschilderwerk in een lichte kleur. De woningen hebben antracietkleurige pannen. Op diverse plaatsen in de ontwerpen zien we leuke accenten in de vorm van bloemkozijnen, staand metselwerk of een luifel. Alle gevelkozijnen worden gemaakt van hardhout, voorzien van hoog rendement beglazing en geschilderd in een passende kleur.

Planning
De bouw van het plan is gestart.

Heeft u interesse in een woning? Als u zich inschrijft via deze website, dan houden wij u van ontwikkelingen op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met de makelaar van dit project, Kennis Makelaardij uit Veldhoven, via info@kennismakelaardij.nl of 040 253 12 60.