Vind ons

Van Santvoort Bouw BV
De Plank 89, 5504 EE Veldhoven
T: 040 253 18 18
E: info@van-santvoort.com

Ga naar onze contactpagina voor meer gegevens en routebeschrijving

Wilt u op de hoogte blijven van alle laatste onwikkelingen van Van Santvoort Bouw? Vind ons op:

"Huizenkoper moet snel zaken doen"
18-10-2012
"Huizenkoper moet snel zaken doen"
Huizenkopers die geen dief van hun portemonnee willen zijn, moeten haast maken.

De regels voor het verstrekken van nieuwe hypotheken gaan per 1 januari 2013 flink veranderen. Vanuit diverse bronnen wordt inmiddels aangegeven dat woningzoekenden die snel kunnen en durven te beslissen, al snel duizenden euro's voordeel behalen als dit jaar nog een koopovereenkomst wordt gesloten. Onderstaand leest u de belangrijkste informatie uit een artikel dat we voor u vonden op www.telegraaf.nl.

Heeft u interesse in een woning in één van onze projecten? Neem dan spoedig contact op met de makelaar van het betreffende project en informeer naar het aanbod en de financiële mogelijkheden. Voor kandidaten in ons project Heuvelse Hof in Waalre geldt een dubbel voordeel want daar leveren we dit jaar de grond ook nog eens met fiscaal voordeel van  tot wel 15 duizend euro!

 

Bron: Telegraaf.nl

Huizenkopers die geen dief van hun portemonnee willen zijn, moeten haast maken. Zij dreigen volgend jaar tienduizenden euro’s duurder uit te zijn omdat nieuwe hypotheken vanaf dan alleen nog aftrekbaar voor de belasting zijn als er maandelijks wordt afgelost. 

Iemand die vóór eind dit jaar een huis met een volledige bankspaarhypotheek van 250.000 euro koopt, is over een periode van dertig jaar ruim 50.000 euro goedkoper uit is dan vanaf 2013 met een annuïteitenhypotheek. Laatstgenoemde vorm kent namelijk een aanzienlijk lagere aftrek van de hypotheekrente omdat er maandelijks en volledig moet worden afgelost, terwijl een bankspaarhypotheek pas aan het einde van de looptijd hoeft te worden afgelost en dus een hogere belastingaftrek en lagere lasten oplevert.

Starters, huurders en doorstromers

Vooral starters en huurders die willen kopen, kunnen nog snel hun slag slaan. Maar ook doorstromers die hun zinnen op een andere woning hebben gezet zonder dat hun eigen huis al is verkocht, zouden moeten overwegen dat droomhuis vóór de jaarwisseling alvast met zo’n voordelige (bank)spaarhypotheek te kopen.

Van dat verschil van vele duizenden euro’s kun je immers heel wat maanden dubbele woonlasten betalen. Gezien de huizencrisis zijn stalen zenuwen dan echter geen overbodige luxe.

Bepalend is de koopovereenkomst

Maar consumenten die daarover beschikken, hebben tot rond Kerstmis de tijd om een huis te kopen met zo’n (bank)spaarhypotheek met een uitgestelde aflossing. Bepalend voor de fiscale aftrekbaarheid is of de koopovereenkomst vóór eind dit jaar is gesloten. Daarna heb je tot in het nieuwe jaar de tijd om de hypotheek te regelen, tenzij de Tweede Kamer er een stokje voor steekt.

Met annuïteitenhypotheek duurder uit

De annuïteitenhypotheek die vanaf volgend jaar wordt voorgeschreven, zal de woningmarkt van-wege de hogere maandlasten minder toegankelijk voor starters maken.  Met een annuïteitenhypotheek van 200.000 euro ben je met ingang van volgend jaar ruim 45.000 euro duurder uit dan nu het geval is met een (bank)spaarhypotheek. Dat verschil komt doordat een annuïteitenhypotheek maandelijks moet worden afgelost, wat tot een lagere belastingaftrek leidt.